Bio idag och nyår imorgon.

 
Ja då var det biotajm idag igen då, och då det var Nellie och Linnea som var dagens huvudpersoner så blev det självklart MC Donald som lunch innan filmen och popcorn som snask till föreställningen. 
Men Liam har inte haft det så tråkigt han heller då dom har fått besök av Liams sysslingar Sixten, Britta och Ture, så det har varit full fart här hemma tydligen. 
 
Men nu känns det skönt att få pusta ut och ta det lite lugnt och även återhämta sig en aning efter julhelgen.
Men imorgon är det dax för nyårsafton istället och även om nyår är väldigt hypat så ska vi bara vara hemma för oss själva och äta lite gott och ha det lite mysigt och kanske tända ett & annat tomtebloss och jag måste säga att jag är väldigt glad för det då jag är så väldigt trött nu. 
Missförstå mig rätt, det är jättemysigt att äta trerätters middag med vänner och bekanta och skåla med gott i glasen, men jag är verkligen så trött och känner inte alls för att stå och laga en finmiddag och även vara social och trevlig.  
Så det sparar vi till nästa år istället;)
 
Men lite skridskoåkning kanske det blir imorgon på förmiddagen iallafall. 
//Bex 

Nämen, på en tisdag.

Idag var det dax för min mormor att återvända hem till Nybro efter några mysiga dagar med oss i norrköping. 
Och det är inte utan att det känns lite tråkigt:(
Men då bytte vi bara ut övernattningsgästen istället till Nellie frönas kusin, så det blev full fart när kusinerna började att leka här hemma, och nu har ju Liam två tjejer att reta;)
Och imorgon blir det bio igen då barnen fick biocheckar i julklapp av svägerskan Madde, så Nellie och Linnea ville så gärna gå ihop och titta på tsatsiki on The Big screen. 
Så det är bara för mig och Madde att ta med dom små tjejerna imorgon och titta på lite film. 
 
Men nu så här tisdagskvällen mellan jul och nyår så drar jag till Becca och tar en liten break och en "torsdagsdrink" eftersom att dom så dumt har lagt julafton och nyårsafton på torsdagar i år så då skulle inte vi få ha torsdagsmys på flera veckor då alltså. 
Så det fick bli tisdagsdrink den här veckan istället, men det funkar ju lika bra det, drinken smakar nog detsamma ändå;) 
//Bex 

Det berörde extra mycket.

Bio blev det idag med min mamma och mormor. 
Och då vi redan hade bestämt film för länge sedan så undvek vi tjafs och beslutsångest då det är lite åldersskillnad på oss och vi inte riktigt gillar samma filmer. 
Jag och mamma har väl ganska lätt att komma överens om filmer då båda gillar kriminalare och psykologiska thrillers men min lilla mormor däremot som tycker allt är så otäckt är det lite svårare med, men nu hade vi ju redan bestämt oss för filmen "en man som heter Ove" som var tillräckligt "läskig" så att vi alla kunde se;)
Och den var faktiskt riktigt bra, den var både rolig och sorglig så man fick både skratta och gråta.
Men det var två sekvenser i filmen som jag tyckte var extra jobbiga och som säkert ingen annan reagerade nåt speciellt på men som för mig berörde väldigt mycket, den ena var tillbakablicken när man fick se begravningen av Oves mamma då Ove var väldigt ung, det var så tungt att se den lille killen på sin mors begravning och den gråtande pappan som satt bredvid honom i kyrkbänken.
Jag avskyr sådana scener då jag inte ens vill tänka på att det kan hända oss. 
Den andra grejen var när dom berättade att Oves fru hade dött i cancer, alltså när jag hör dom orden så går det en kall kår genom min kropp och tårarna kommer direkt. 
Och jag har en känsla av att jag var den enda personen som tyckte detta var dom jobbigaste scenerna ur filmen. 
Men sen finns det säkert dom som råkat ut för andra öden och tycker att andra sekvenser är jätte jobbiga, nåt som jag kanske inte anser som alls så sorgligt. 
 
Men filmen var iallafall väldigt bra och det var jättemysigt att vara på bio med min mamma och mormor. 
//Bex