Nya "gifter"

Igår var jag och Macke då alltså i Linköping för att träffa läkaren, sköterskan och få vidare information om de nya cellgifterna. 
Dessa cellgifter ska då alltså var lite snällare mot kroppen än de andra som jag fick i tablettform. 
 
De nya cellgifterna ska tas via dropp 2gånger var tredje vecka och en av gångerna blir det då med resterande av min behandling det vill säga mitt skelettstärkande och mina 2 antikroppar m.m
Så det blir många och långa sjukhusbesök hädan efter, men som jag brukar säga, "det är bara att gilla läget" 
Det lär väl inte bli sämre än de tabletterna dom gav mig sist iallafall. 
 
Biverkningarna är dessvärre många och liknande även för denna medicin, så som trötthet, domningar, håravfall (inte för att jag har nåt) illamående, yrsel, ja det gamla vanliga helt enkelt, men det är ju som sagt väldigt individuellt. 
Jag väntar med spänning;) 
Behandlingen börjar inte förens om 2 veckor så spänningen är olidlig. 
 
Måste även flika in om 2 tjejer/damer som satt och diskuterade i väntrummet när vi kom, den ena var 37 år och trebarnsmamma medan den andre var en äldre dam, men de var båda där för bröstcancerbehandlingar. 
Dom hade båda ett glatt humör så inte för den delen men dom delade ju sina öden med varandra och en annan kunde bara sitta och lyssna på och känna sig lite avundsjuk. 
Här sitter det två kvinnor och tar sina sista behandlingar och dom har genomgått ett rent helvete de senaste året, men snart är deras cancerresa förhoppningsvis slut och dom kan börja leva ett någorlunda normalt liv igen. 
Och här sitter då alltså jag (och Macke) och känner oss avundsjuka på deras berättelser.
Är inte det ganska sjukt, hur man kan vara "avis" på nåt sånt.
Visst är väl livet bra konstigt ibland. 
//Bex 
 

Som molly sjunger "freak"

 
Näe men vädret är ju skapligt oförändrat, det vill säga kallt och regnigt, så idag fick vi sätta ungarna i bilen och åka till Finspångs badhus och leka av oss lite. 
Dom måste ju få bada lite nu innan sommarlovet är slut, så det var bara att bita i det sura äpplet och dra på sig dom hemska badkläderna som jag avskyr att visa mig i. 
Men det gick ganska bra för det var ändå inte det värsta, det kom ju sen när vi var färdigbadade och skulle in i omklädningsrummen för att duscha av oss, då kände jag mig något obekväm kan jag säga. 
Det är rent ut sagt vidrigt att behöva visa upp överkroppen när den ser ut som den gör. 
Jag vet att alla ser olika ut men jag känner mig mer som ett missfoster, skallig och tuttlös inte ens en liten bröstvårta som sticker fram liksom. 
Jaja, nu är det gjort iallafall. 
 
Blev tvungen att åka till sjukan idag oxå för att ta nya blodvärden, dom ringde nämligen från onkologen i morse och bad mig komma dit i morgon förmiddag för att träffa läkare och få mera information om de cellgifter jag nu ska ta istället för cytostatikatabletterna. 
Så nu blir det cellgifter intravenöst istället eftersom jag tydligen inte tålde tablettformen så särskilt bra. 
 
Känns ju bra men det är ju alltid nervöst innan man vet hur man reagerar på nya medicinen. 
Men det är bara att hoppas på det bästa, finns inte så mycket mer jag kan göra. 
//Bex  

GÖTT!!!

 
Jaha, och vad har man gjort för att fördriva tiden idag då. 
Vi har t.ex lämnat fröna till deras farmor så vi själva kunnat göra en rejäl städning här hemma med dammsugningen och svabbning av golv m.m
Det gick liksom åt när ungarna sprungit ut och in i lägenheten med skitiga fötter. 
 
Sen har vi varit hos Mackes chef/bowlingkamrat och tagit oss en liten promenad med deras hund scott. 
Och däremellan har vi även kört lite gårdshäng. 
 
Fick även telefonsamtalet från onkologen idag där dom lugnt kunde berätta att allt såg bra ut och att röntgenplåtarna var oförändrade från förra gången så det var ju väldigt positivt, men däremot så måste då alltså mitt illamående och trötthet berott på biverkningar så nu är ju bara frågan hur vi ska gå vidare med dessa cellgifter, men sköterskan från onkologen skulle ringa och ge besked  om det i morgon så får vi hoppas på det bästa. 
Jag är just nu bara överlycklig över att allt var oförändrat i skallen på mig;) 
//Bex