Från morsdag till sjukhusvistelse.

Morsdag och den har "firats" hemma hos svägerskan i Svärtinge med god mat som svärmor gjort, fika och en massa lek. 
 
Under förmiddagen tog jag och Liam oss en liten cykeltur, jag mådde helt ok så vi tog oss hela vägen till Hageby centrum men dock så var det knappt att vi tog oss hem igen, för redo att sätta mig på cykeln så fick jag väl en himla magknip och rusa in till Mackes mormor som så lägligt bor alldeles i närheten, men dessvärre så var magknipen så ihärdig att den vägra gå över, det blev bättre men det gick som sagt inte över, så det var bara att cykla hem med magknip och i motvind dessutom så tiden dubblerades nog emot vägen dit. 
Men men, vi kom ju hem iallafall;)
 
Nu laddar jag inför morgondagen då jag ska börja min strålbehandling.
Jag ska bli inskriven, träffa läkaren på avdelningen, göra all förberedelse och sen strålas.
Jag ska ju oxå sova minst en natt på avdelningen och jag anar att jag inte kommer att få nåt eget rum så vi får hoppas på tystlåtna och trötta rumskamrater så det är snabbt överstökat. 
//Bex 
 

Nåt att se fram emot.

En lite tidig morsdagpresent från min underbara dotter;)
 
Japp då har man bokat boende nu då, en liten stuga i Ullared väldigt nära Gekås, och där ska det spenderats en natt...med tjejerna. 
Så veckan efter midsommar blir det en liten tripp.
Det ska bli riktigt riktigt roligt och jag behöver verkligen nånting skojigt att se fram emot efter strålning och läkarbesök mm och innan det ska börjas med cellgifter/cytostatika igen. 
 
Fröna fyller ju trots allt år till slutet av sommaren och nåt ska man väl köpa till dom, och så kanske man hittar nåt roligt till hemmet oxå;) 
Men det roligaste är ändå att komma iväg en sväng med tjejkompisarna för redan nu vet jag hur kul vi kommer att få;) 
 
Men nu är det helg och det börjas lite lätt med soffhäng och Let's dance på tv:n, sen ser vi fram emot söndag då det är morsdag, men då Linnea inte kunde hålla sig längre så fick jag öppna den morsdagspresent som hon gjort på dagis åt sin mamma. 
//Bex 

Den nervösa väntan.

 
Helt sjukt hur nervös man kan vara minuterna innan man vet att läkaren ska ringa.
Jag hade ju en telefontid med min läkare idag kl15 och har egentligen bara gått och väntat på detta samtalet hela dagen. 
Jag har verkligen försökt sysselsätta mig själv för att slippa tänka på vad läkaren kanske har att säga. 
 
Det var bra nervöst att få provsvar förut när cancern "bara" befann sig i skelettet, men att få provsvar nu efter hjärntumörerna ska vi inte prata om. 
I och för sig vore det väl konstigt annars, det är ju ändå mitt/vårt liv det handlar om.
 
Hur som helst så ringde telefonen, dock lite försenat men bättre sent än aldrig. 
Vi gick till en början igenom lite mediciner och diverse men sen blev det då dax att gå igenom svar på mina röntgen som gjorts. 
Läkaren började lite försiktigt med datortomografin, den röntgen som gjordes först, och där dom inte hittade några förändringar på varken skelett, lungor eller lever, dock så hade läkarna skrivit att de sett nån slags förändring i lillhjärnan på mig.
Jag bara kände hur tårarna började stocka sig i halsen på mig, men då var min läkare snabb med att kontra och förklara att de inte, jag upprepar, INTE kunnat se nån förändring på magnetröntgen som gjorts, och då den är en kompletterande undersökning till datortomografin så är det ju självklart magnetröntgen man ska gå efter. 
Och då som först kunde jag slappna av och dra på ett litet leende på läpparna. 
Vilken befrielse. 
Så nu är det bara att hoppas på att det fortsätter i samma riktning. 
 
Eftermiddagen spenderades med att hjälpa pappa min med det tyngsta flyttlasset då han ska byta bostad. 
Och då han bodde bra innan med stall, hästar, katter och allt vad det medför så blir det ännu bättre nu då han även får en badplats intill huset. 
Blir kanon till sommaren;) 
 
Men nu har det äntligen blivit dax att krypa ner i Beccas soffa och ta den berömda torsdagsdrinken.
SKÅL!!
//Bex