Man blir knappast bortglömd iallafall;)

Rysligt värre:)
 
Ja och idag ringde min sköterska för att försäkra sig om att min läkare hade ringt mig igår och att allt som nu stod i min journal stämde. 
Min sköterska (vars namn är Linda) såg även att remissen till kardiologen redan gått iväg så hon trodde inte det skulle ta så lång tid innan jag blev kallad. 
Men jag antar att dom måste agera snabbt i detta fall för jag kan nog inte gå utan mediciner nån längre tid.
 
Man behöver verkligen inte känna sig bortglömd, hur illa man än kan tycka om sjukvården och vårdcentralerna är så väger det här verkligen upp för det. 
Becca säger precis samma sak, man blir liksom tagen på största allvar, men så är ju vi relativt unga och har fått bra läkare/sköterskor oxå så självklart är ju det en avgörande faktor. 
 
Men nu hoppas jag bara på att utredningen på mitt hjärta går fort så jag kan börja med någon slags medicin igen, för självklart känns det lite skrämmande att gå utan medicin helt och hållet. 
 
Men nu skiter vi i det och tar en läskig helg med mys, godis och halloween. 
Och då vi inte gör nån jättestor grej av halloweenfirandet här hemma så har vi fått upp lite spindelnät och döskallar iallafall.
Mysfaktor;)
//Bex 
 
 
 

Läkaren tycker att.....

Ja men tro att jag blev förvånad när telefonen ringde idag och det var min läkare, sköterskan ringde nämligen i tisdags och berättade att min läkare var sjuk så det skulle inte bli nån telefontid med henne de närmaste två veckorna då hon bara jobbar på onkologen varannan vecka. 
Men hon tog sig alltså tid ändå och ringde för att höra hur jag mådde. 
 
Hon frågade hur det var med flåset och om jag haft mycket hjärtklappningar mm. 
Men jag kan väl inte påstå att jag känt mig speciellt påverkad, har inte världens bästa kondition men det har jag väl aldrig haft. 
Läkaren förklarade då att det hon kunde få fram av min ultraljudsundersökning på hjärtat var att det är 2 olika funktioner som har försämrats, det ena var nåt med själva muskeln som jag inte riktigt förstod och det andra är pumpförmågan. 
Dom kan väl inte få fram exakta siffror på ultraljudsundersökning så min läkare vill skicka mig till kardiologen som är experter på just hjärtat, för att få lite mera exakta resultat på hur mitt hjärta mår. 
För om det är mina antikroppar som ställer till problem så blir hjärtat bättre bara av att ha en liten paus i dom medicinerna, men cytostatikan kan ju oxå påverka mitt hjärta och jag har ju fått ganska mycket medicin genom åren, därav att hon vill göra en extra undersökning för att bli lite mer säker. 
Som läkaren sa, vi vill ju inte ge dig så mycket mediciner så du får hjärtproblem oxå i så ung ålder.
 
Så nu ska jag avvakta med cellgifterna oxå tills jag har varit hos kardiologen, mest för att inte utsätta mitt hjärt för nåt i onödan. 
Alltid är det väl nåt:( 
Jaja, det är väl bäst att ta det säkra före det osäkre. 
 
Så nu tar vi oss en drink på detta;) 
//Bex 

VA!? 5år

Jamen då satt man där i soffan igår kväll och tittade på Hollywoodfruarna, jag bytte inte ens kanal i reklamen, men så blev klockan 21 och programmet jag tittade på tog slut, och jag var bara tvungen att slå över på sjuan en snabbis för att se hur insamlingen gick, men det skulle jag självklart aldrig gjort då det var ett reportage om en tjej vars bröstcancer hade spridit sig till ryggraden och därmed blivit kronisk cancer, det vill säga spridd bröstcancer som alltså blir obotligt om jag förstått det hela rätt. 
Tjejens cancersort heter HER2 och är alltså samma sort som jag själv sitter med.
Hon började berätta om hennes tankar som går runt i huvudet, och som i det stora hela är samma tankar som jag har, sen drar dom statistiken att 50% av alla drabbade med denna cancer klarar sig i mer än 5år. 
Då bytte jag kanal igen och låtsades som att jag inte hört vad dom sagt, men då var det redan försent.
Jag började grina och det enda jag kunde tänka på var dom orden "5ÅR"!!
Jag har ju redan levt 3år med sjukdomen, har jag bara 2år kvar då?! 
FAN, VARFÖR BYTTE JAG KANAL. 
Jag hade varit glatt ovetande utan den här informationen. 
Men det är som sagt bara statistik, det finns inget som säger att detta gäller just mig.
 
Jag återberättade sedan detta för Macke när han kommer hem och brister då ut i gråt ännu en gång. 
Går sedan in på Facebook och ser Mackes kusin Idas fina och känslosamma uppdatering och då var det kört, ögonen blev inte torra mer den kvällen, jag satt verkligen i soffan och grina fram tills jag gick och la mig för natten. 
Men nu har jag fått ut det ur mitt system och det var väl välbehövligt antar jag. 
Aldrig fel att rensa lite;)
//Bex