Vi har helt enkelt inte råd.

(null)
Idag har vi underhållit oss med att ta en tripp till visualiseringscenter och arbetets museum här i stan. 
Jag hade inte så höga förväntningar eftersom att det vi tänkte göra var gratis, men även om det skulle visa sig att det inte var så jätteroligt hade vi ju iallafall slagit ihjäl lite tid tänkte jag.
Men jag måste faktiskt säga att jag tyckte det var över förväntan, vi var nog där iallafall ca: 2-2,5 timmar. 
Vi gick på jakt efter olika bilder och när man hittade bilderna skulle man svara på en tillhörande fråga, och eftersom att detta var utspritt på arbetar museets alla 7 våningar så tog det ju sin tid. 
Sen lekte vi även lite lekar och spelade en massa spel, höjdpunkten var nog att fröna fick spela det Nintendo tv-spel som jag spelade när jag var barn, väldigt enkelt men underhållande där man fick skjuta ankor eller lerduvor med ett tillhörande "gevär".
Inte en massa dödande av otäcka varelser och en massa splatter med blod och grejer som det är i dagens modernare spel. 
När vi var klara med alla aktiviteter ville fröna gärna antingen äta lunch eller fika i något av de serveringar som dom har på entréplan, men när jag gick fram och kollade priserna så sa jag bara ett stort NEJ! 
Ungarna blev självklart jättebesvikna men jag försökte förklara att vi istället skulle åka till en matbutik och köpa fika med oss hem.
Det är ju skapligt svårt att stå bland en massa folk och förklara för barnen att jag inte har råd helt enkelt att betala uppåt en 200kr för en fika, och lite pinsamt är det ju oxå det ska jag inte sticka under stol med. 
Men när vi kom hem och jag dukade fram fikat vi köpt på bordet så förklarade jag att allt som dom nu kunde se, rulltårta, kaka, kaffe och en varsin läsk, kostar gemensamt ungefär lika mycket som fika gör ute på café till en person, så den chokladkakan och drickan som Linnea först ville ha på caféet kostar alltså lika mycket som fika till oss alla tre här hemma. 
Och jag tror faktiskt att dom förstod när dom liksom fick se det med egna ögon.
Jag förklarade sen att jag oxå tycker att det är jättetråkigt att vi inte kan fika eller äta lunch ute när vi är iväg någonstans, men med tanke på våran ekonomi så måste pengarna sparas till annat. 
Sen hade vi ju även lunch hemma som var tvunget till att ätas upp, det är liksom lite onödigt att slänga. 

Till kvällen gick ungarna och körde "bus eller godis" mellan gårdarna tillsammans med grannbarnen. 
Dom gick bara till dom lägenheterna där dom känner folket, men dom fick ihop lite snask ändå.  (null)
Kanske inte det nyttigaste men är det lov så är det😉
//Bex 

Lovet är igång😉

Ungarna som tävlar i allt även i lekparken, vem trillar först.  (null)
Ja då var höstlovet igång och vi startade upp det lite enkelt med en cykeltur i det fina vädret till en affär där vi inhandlade fikabröd, cyklade sedan förbi en lekpark innan vi åkte hem och gjorde varm choklad, och det gick åt vill jag lova för satan vad kallt det va, visserligen sken solen men vad gör det när det blåste svinkalla vindar, men det var nog mest jag som led av det😉
Senare blev det lek med grannbarnen och till sist åkte Linnea för att träna innebandy där även Liam fick vara med och träna med tjejerna. 
Så det blev inte så speciellt avancerat så här i början av lovet. 
Det är ju synd att mina ungar tycker att Kolmårdens halloween är alldeles för skrämmande och otäck för annars hade det varit ett perfekt tidsfördriv någon av dom kommande dagarna i veckan, eftersom att årskorten gäller året ut så hade det inte kostat oss nånting heller. 
Men jag ska inte utsätta mina barn för rysligheter som kan ge dom mardrömmar. 
Så vi får se vad vi hittar på resten av veckan. 
Nåt dyker säkert upp och nån av dagarna behöver jag gå och ta spruta så då kan det bli några timmar på frita för ungarna. 
//Bex 

Tar våran Macke ifrån oss.

(null)
Ännu en helg har passerat och den blev ju riktigt lyckad den oxå. 
Jag och Macke var igår på fest med mackes bowlingkamrater och dess respektive, det blev 5-kamp, god mat och en massa snack med nya bekantskaper (för mig då alltså) riktigt trevligt faktiskt. 
Jag är ju kanske inte världens stöttande "bowlingfru" alla gånger eftersom att det tar väldigt mycket av Mackes eller rättare sagt våran tid som familj. 
Men eftersom Macke har spelat väldigt länge och verkligen brinner för den här sporten så blir det väldigt mycket frånvaro och jag och fröna får vara själva en hel del, Macke spelar ändå i elitserien så det är klart att han är bra på sin sak, och lite stolt över pappa Macke är vi ju hela familjen, så det blir ju liksom lite blandade känslor när grabbarna i kaskad tar våran Macke ifrån oss. 
Jaja, en trevlig kväll blev det iallafall. 

Idag har Linnea varit på sitt första sammandrag med innebandyn, ända till Mjölby fick dom åka, så Linnea var väldigt spänd, nervös och förväntansfull igår.
Jag och Macke var själva inte med då Linnea önskade att det skulle vara så första gången, hon menade på att hon skulle bli mer nervös och okoncentrerad om vi suttit bland åskådarna. 
Och det får man väll respektera, hon sa dock att vi fick komma och titta på den sista matchen om vi ville, men vi valde att stanna hemma då det är en bit att åka och då Liam inte är jätteförtjust i att åka bil, och tur va väll det eftersom att den sista matchen blev inställd, tjejerna skulle egentligen spelat 3 matcher men det blev bara 2 då ett av lagen drog sig ur. 
Men vi fick foton och uppdateringar av Tessan, en av lagkamraternas mamma, under matcherna så vi hängde med lite på hur det gick iallafall. 
Tjejerna hade spelat jättebra, den första matchen hade dom förlorat, men motståndarna var dock 3-4år äldre än vad Linneas lag (IBF) är, men även om dom var så pass mycket äldre höll tjejerna undan bra och gjorde även några mål, men match nr2 var i samma åldersgrupp och då spelade dom oavgjort. 
Linnea kom hem och var jättenöjd och hade haft riktigt roligt och det är det viktigaste, när dom är så här små menar jag😉
//Bex