Den rosa månaden💞

Japp då var det igång igen, den rosa månaden oktober är här. 
Nu känns det dock inte lika jobbigt som det gjorde dom första åren, jag har väll liksom blivit härdad nu när jag är inne på det femte året som cancersjuk. 
Men jag minns så väl hur jobbigt jag tyckte att det var första året, året då jag fick beskedet, och eftersom jag oxå fick mitt cancerbesked i september så var det så nära inpå, till och med läkare och sköterskorna varnade om att oktober skulle bli en tuff månad då det är sådan fokus på just bröstcancer. 
Och det ska jag inte sticka under stol med att det var, man gick konstant med gråten i halsen. 
Men grejen är att jag aldrig har reagerat på det förut innan jag blev sjuk. 
Jag visste inte ens att oktober förknippades med färgen rosa och cancer. 
Jag hade väll köpt nåt rosaband tidigare men kan inte minnas att butikerna frågade varje gång man handlade om man ville avrunda uppåt för att skänka pengar till forskning. 
Men kampanjen rosabandet har tydligen funnits i Sverige sedan 2003 men det känns som att det är nu på senare tid som det blivit riktigt stort, vissa kläd/smyckeskedjor gör till och med varor just inför denna månad. 
Jag är självklart bara glad för det eftersom att forskningen som pengarna går till gör  så att många av oss drabbade kan hållas vid liv, och med tanke på hur forskningen går framåt hela tiden så är den superviktig för våra barn och barnbarn. 
Medelåldern på bröstcancer är drygt 60år men även om jag tycker att det verkar vanligare så är det trots allt bara 5% av dom drabbade som är under 40år. 
Och i den 5%:aren hamnade jag. 
Sorgligt men sant. 
Men nu får man kämpa sig fram så att man kan bli 40 istället. 
Det är väll egentligen mitt nästa stora mål här i livet, att få ha en hejdundrande 40årsfest, och jädrar vad jag kommer att fira då. 
Men än så länge är det några år kvar. 
//Bex Kommentera här: