Någon nytta av sin sjuka morsa.

(null)
Det är som rena sommaren i vårat avlånga land just nu, dessa temperaturer är helt sanslösa och jag och fröna har badat i sjöar flera gånger redan och då är det liksom mer än 3 veckor kvar till midsommar.
I dom sjöar som vi har varit och badat i har vattentemperaturen kommit upp i 20 grader redan och man kan ligga kvar i vattnet en bra stund utan att frysa ihjäl. 
Nu när det varit så här varmt så har jag och fröna åkt och badat på eftermiddagen när dom slutat skolan, man får passa på om jag ändå är hemma, någon nytta ska dom väl ha av sin sjuka morsa, och är det nåt som jag är bra på så är det att åka och bada. 
Jag är ju en sån människa som gärna står i vattnet mest hela tiden, det svalkar så skönt och eftersom att jag har skapliga hormonrubbningar utav mina mediciner oxå så är det perfekt att kunna ta sig ett dopp lite titt som tätt.  
Ska inte sticka under stol med att jag älskar att bli lite brunbränd oxå då man känner sig så väldigt mycket fräschare, jag ogillar att ha en massa bruna krämer och puder i ansiktet så jag är överlycklig när man får naturlig färg. 
Och har man sen en kropp som Barbapapa så gör den sig bättre i lite brunare nyans än likblek😂😂
//Bex  (null)

Kalla fakta.

(null)
Igår kväll satt jag och tittade på programmet kalla fakta som handlade om misstag inom vården. 
Nu kan jag absolut inte jämföra mig med dessa fall som var med i programmet eftersom att jag fortfarande står här idag, men däremot så har jag också blivit behandlad på fel sätt av läkare och gjort anmälningar som fortfarande då för lite mer än 5 år sedan gick att göra till socialstyrelsen som senare gick över till IVO (inspektion för vård och omsorg) men nu ska man tydligen själv som drabbad behöva ta kontakt med vårdcentralen/sjukhuset som gjort felet. 
Men nånting som gör mig så besviken och arg är att alla hela tiden säger att man inte vill hitta någon "syndabock" ibland personalen, och jag förstår på ett sätt att man kanske inte vill lägga all skuld på en person om man är ett helt team som jobbar och tar gemensamma beslut. 
Men det är ju trots allt alltid en läkare som är ansvarig över patienten, och struntar den personen då i att göra nödvändiga kontroller som resulterar i att patienten avlider så tycker jag nog att den läkaren får stå till svars när närstående kommer med frågor. 
Och som i mitt fall så är det ju den första läkaren som jag mötte på vårdcentralen som gjort ordentligt fel och skickade hem mig istället för att skicka mig vidare då mitt bröst var märkbart "trasigt"
Att en utbildad läkare kan ignorera de tydliga symtomen som jag ändå hade.
Dessvärre så visste jag det inte själv, men svullet bröst och indragen bröstvårta är symtom på bröstcancer och det borde läkaren veta. 
Det är nog det absolut värsta, att veta att läkaren i detta fall gjorde så väldigt fel men ändå inte behöver stå till svars för det som hänt. 
Alla kan göra misstag det är jag helt medveten om men dom som jobbar inom vården ska inte kunna göra en sådan jättemiss, att som i gårdagens program strunta i att göra en röntgen när patienten så uppenbarligen behöver det och istället skicka hem patienten som då dör något dygn senare. 
Det är skandal om du frågar mig och jag förstår inte hur en person vill/kan ha det på sitt samvete. 
//Bex 
 

Fulltankad med ny energi.

(null)
Vilken helt underbar helg vi haft, den har varit full med glädje, kärlek, sol och bad.
Jag har blivit fulltankad med ny energi och känner mig gladare än vanligt. 
Gårdagen spenderades i Rimforsa utanför Linköping där Lisa (från cancerhjälpen) bor med hennes man och deras 3barn. 
Dom lever på en gård då Lisas man Tomas är bonde och tro att det var helt underbart att gå omkring där på landsbygden ibland kor, får och höns. 
Det var helt underbart att komma ifrån stan ett tag och även nyttigt för barnen. 
Liam och Linnea som älskar djur var helt saliga när dom fick mysa med hundar och kaniner, mata hönsen och själva gå ut till hönshuset och plocka nyvärpta ägg, skaplig kontrast med att gå i mataffären och köpa fabriksägg. 
Vi blev bjudna på god mat, fika och glass, det blev djupa samtal blandat med en massa skratt.
Ja jag har inga andra ord en att sammanfatta dagen som helt underbar.
Sååå nöjd❤️

Kvällen fortsatte sen i goda grannars sällskap med grillning och kubbspel ute på gården. 

Idag så har jag och fröna varit och badat i mårängsbadet, hela 21 grader har det hunnit bli i sjön så det blev några dopp under dagen. 
Vi kom sen hem till en nystädad och väldoftande lägenhet och en fin orkidéblomma på bordet som min fina man Macke hade fixat. 
Ja är det morsdag så är det, bara att passa på och njuta för imorgon är den slut😉
//Bex 

Perfekt när ungarna leker massör och använder solskyddsfaktor som massageolja. ☀️
(null)