Skulle slappat om jag hann.

(null)
Idag har det hänt en hel del här hemma vill jag lova. 
Imorse kl 08 stod det hantverkare innanför tröskeln beredda att riva våran dusch för att sätta upp en ny fin duschvägg samt duschslang. 
Det blev superfint men vi har inte kunnat duscha i den än då silikonet måste härda först. 

Ungarna har sen varit iväg på olika håll, Linnea följde med grannarna Bettan och Rolle ut till landet och hästarna som hon älskar att göra medan Liam följde med lagkamraten Svante till busfabriken. 
Så jag har ju fått ett antal timmar för mig själv så att jag kunnat vila och lata mig lite, och det hade jag gjort oxå om jag inte hade haft så väldigt mycket att göra. 
Behövde dels tvätta så tog en tvättid i tvättstugan och sen har containern kommit som vi i föreningen har bekvämligheten att använda, så jag har plockat ihop lite som jag varit och slängt, sen var tanken att jag även skulle rensat i förrådet oxå men det hanns liksom inte med så det får vi ta imorgon eller på fredag. 
För nu så här på onsdagskvällen ska jag och Becca unna oss en bio, det är liksom sluttampen på min födelsedagspresent, nu var det ganska länge sedan jag fyllde men vi har liksom väntat på den rätta filmen, och förhoppningsvis så är "The girl in the spider’s web" lika bra som dom föregående filmerna i serien med Lisbeth Salander har varit. 
//Bex 

Kuslig stämning👻👻

(null)
Morgondagen till ära så har vi nu halloweenpyntat lite här hemma för att komma i den rätta kusliga stämningen👻
Det är ju inte riktigt som USA och deras firande för dom slår verkligen på stort, i jämförelse så är vårt firande väldigt blygsamt. 
Men mina ungar ville iallafall gå bus eller godis runt gårdarna som dom brukar göra, men jag har inte riktigt fått någon klarhet i när man faktiskt ska gå just "trick or treat" i Sverige, men har nu läst mig till på vett och etikett att det är "bus på fredagen och ljus på lördagen" som gäller, för på den första lördagen efter den 31 oktober infaller ju alla helgons dag, och då ska man inte spöka utan istället hedra de döda genom att tända ljus på gravarna, det finns säkert dom som säger annorlunda men mina ungar får spöka ut sig på fredag och gå runt till grannarna med sina godishinkar iallafall.
Trevlig halloween på er😈👻
//Bex 

Fatigue, kort och gått.

(null)
Vi vet ju alla att cancer och cytostatika medför en viss trötthet som många gånger kan vara svår att beskriva. 
Den kan upplevas olika från person till person men i stort sätt alla cancersjuka får erfara den på ett eller annat sätt och den är ganska obehaglig, för det går liksom inte att styra över denna trötthet, kickar den in så tar den över. 
Denna trötthet har ett namn "fatigue" och är något som de flesta cancersjuka eller andra allvarligt sjuka oftast drabbas av. 
När man läst lite om just tröttheten "fatigue" så får man lite mer förståelse dels för sin egen räkning men även för andra. 
Det är en trötthet som sänker både prestationsförmågan och uppmärksamheten, och utifrån mig själv så är det nog det som gör mig stressad många gånger då jag inte kan prestera som jag gjort tidigare i vardagen. 
Tröttheten "fatigue" kan uppträda både fysiskt eller mentalt, man kan bli trött i kroppen och få muskelsvaghet likaväl som stress och trötthet i hjärnan. 
Jag kan bara förklara utifrån mig själv, men jag tycker det är riktigt jobbigt med denna trötthet och då har jag just nu den lindrigare graden av trötthet eftersom att jag inte längre behöver gå och lägga mig för att sova på dagtid som jag var tvunget till att göra när jag var som väst utsatt. 
Men eftersom att jag nu ser så "pigg och fräsch ut" som alla säger så finns det ju inget som visar på att jag skulle vara trött på något vis, men det finns ingen möjlighet att visa tröttheten som uppstår i mitt huvud, det är så långt ifrån den tröttheten man känner när man sovit för lite, när man haft influensa eller har barn som haft en period med dålig sömn, då blir man synligt trött, det syns både i ögon och kroppsspråk, men den psykiska tröttheten från sjukdomen och behandlingarna/medicin syns inte.
Och det är nog därför jag ibland får mina febertoppar, för att det är kroppens sätt att säga till att jag bör dra ner på tempot och ta det lite lugnt.
Jag har så svårt att lyssna på mig själv och att sätta stopp.
Jag vill inte framstå som en lat person, för i deras ögon som inte vet att man är sjuk ser man nog lat ut, bara en sådan sak som att säga nej till att någon av barnen vill ha med en kompis hem efter skolan är för mig svårt, för då tror jag att barnen och deras föräldrar ska tänka att jag är en lat och tråkig morsa eller att jag tycker illa om deras barn, men så är det absolut inte, det är bara att ibland orkar jag helt enkelt inte med att ha fler barn och mer skrik här hemma än vanligt, va f@n ibland är det till och med att jag knappt orkar med mina egna. 
Men för någon som inte förstår denna sjukdom/trötthet är det nog svårt att fatta varför man verkar "lat" ibland. 
Men nu har jag åtminstone ett namn som förklarar min trötthet även om det är väldigt svårt att uttala "fatigue"😂
//Bex